Avtorska poezija, proza in ostala avtorska besedila
 
KazaloKazalo  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  Založba Literarni valZaložba Literarni val  
Latest topics
» VČASIH SE TI
by Breda Krošelj Tor 19 Jun 2018 - 21:15

» (Ne) premočrtno
by Breda Krošelj Tor 22 Maj 2018 - 5:07

» EVA 2
by Saša Atanasov Tor 8 Maj 2018 - 7:55

» EVA
by Saša Atanasov Sob 5 Maj 2018 - 21:07

» SV.PETER
by Saša Atanasov Sre 2 Maj 2018 - 19:19

» STOPNICE K SONCU
by Breda Krošelj Sob 21 Apr 2018 - 7:58

» JEKLENI TEKAČ
by Saša Atanasov Sob 31 Mar 2018 - 9:22

» pod kozarcem
by Breda Krošelj Tor 27 Mar 2018 - 20:40

» T R I L O G I J A
by Breda Krošelj Sob 10 Mar 2018 - 12:13

» Poslednji cvet
by Vasja Belšak - Tihi Don Sob 3 Mar 2018 - 15:43

» KAJ JE LEPÓ
by Breda Krošelj Sob 3 Mar 2018 - 11:42

» Na knjige bomo pozabili
by Breda Krošelj Pet 23 Feb 2018 - 8:14

» Valentinovo
by Breda Krošelj Tor 13 Feb 2018 - 22:44

» Pust
by Breda Krošelj Čet 8 Feb 2018 - 18:30

» THE BOOK OF ELI 2
by Saša Atanasov Tor 6 Feb 2018 - 18:18

» Vabilo
by tamara kecur Sob 3 Feb 2018 - 21:38

» FENIKS
by Saša Atanasov Tor 30 Jan 2018 - 14:39

» Dvakrat
by Breda Krošelj Pon 29 Jan 2018 - 10:25

» ANGEL ...
by Saša Atanasov Pet 26 Jan 2018 - 12:50

» iščem
by Breda Krošelj Pon 22 Jan 2018 - 4:06

» Pesem
by Naja Ned 21 Jan 2018 - 14:21

» Bluetooth
by marko vitas Čet 18 Jan 2018 - 19:41

» zakaj si prišel
by Breda Krošelj Pon 15 Jan 2018 - 21:51

» Mar res ljubezni ostala bova skrita
by Breda Krošelj Pet 12 Jan 2018 - 21:44

» TUHTAM O SEBI
by tomi Sre 10 Jan 2018 - 10:09

» Ljubezen moja
by Breda Krošelj Sre 3 Jan 2018 - 15:15


Share | 
 

 BREZ GREHA

Go down 
AvtorSporočilo
Mateja KožarFemale
Število prispevkov : 932
Starost : 48
Kraj : Prevalje
Datum registracije : 10/04/2010

ObjavljaNaslov sporočila: BREZ GREHA   Ned 20 Jun 2010 - 10:02

Nenadoma jo je spreletele po hrbtu. Obrnila se je in videla, od kje prihaja ta občutek. Njegove oči si zrle naravnost vanjo. Ni želela pokazati svojega vznemirjenja, le zenice so se ji tako razširile, da je raje zamižala.Usta so se ji negibno odprla.

Pri mizi je beseda tekla normalno naprej. Niče ni opazil ničesar. Segla je po kozarcu, se osvežila s požirkom .Obdala jo je presenetljiva mirnost.
Kljub hrupu je slišala njegove bližajoče korake in izmed množice premikajočih teles zaznala njegovo.
Končno je družba prisedla. Ni sedel poleg nje, pač pa na drugi konec, da sta se lahko nemoteno lovila s pogledi. Čas ju je sčasoma združil. Dotik nog, kot da bi šlo za slučaj, ju je stresel kot močan električni sunek. Široko sta se nasmejala drug drugemu in se sproščeno predala pogovoru pri omizju. Nekaj časa sta jim še sledila v navideznem poslušanju ter se smejala, ko so se drugi..njune misli so bile daleč stran ,besede so tekle skozi njuna dotikajoča kolena pod mizo.. Vse besede in vsa glasba so ždele le kot spremljava njuni vznemirljivosti.

Pijača je delala svoje..nekaj družbe se je že razšlo in niti nista dobro opazila, kdaj sta ostala sama.

Greva?
Brez pomisleka je pograbila svojo jakno in torbo ter mu brez besed sledila. Na usta se ji je risal nasmeh, telo se je premikalo po svoje v vsej svoji vabljivosti, glava je komaj ostajala na ramenih..zamegljeni pogled ni bil posledica plesa mehurčkov penine za njenimi očmi.

Sobo, prosim.

Zdrznila se je in niti za trenutek ni pomislila, da počne karkoli narobe, drugače..

Z zajtrkom ali brez?

Brez.

Bila je več kot hvaležna, da ju receptor ni spraševal po dokumentih. Sledila mu je..sledilo mu je njeno željno telo..

Zdelo se ji je, da je noge ne ubogajo, in tudi če bi si želela obrniti, tega ne bi mogla storiti. Bilo ji je popolnoma vseeno. Četudi frizura ni bila več takšna kot takrat, ko si je z zadnjo kretnjo pred odhodom popravila nagajivi pramen las in četudi je bil njen makeup že dodobra načet in na ustnicah ni bilo več sledu skrbno izbrane šminke..Bilo ji je vseeno, kakšna bo soba, kakšna bo kopalnica in ni s se poigravala z mislijo, kakšni ljudje obiskujejo ta hotel, pribežališče njune sle.

Vrata so se zaprla. V ključavnici je zaškrtal ključ v desno.

Obrnila se je ter mu zrla v oči. Zdelo se je kot večnost, ko se ji je bližal, a minilo ja manj kot utrip srca in manj kot en vdih in izdih, ko se ji je s svojimi čutnimi ustnicami končno prilepil na njena.Prvi poljub, poljub, ki zaznamuje.

Obstal je trenutek. Obstalo je nebo. Obstalo je vreme, obstala je večnost v vsej njeni minljivosti.

Njeni prsti so vedeli, kaj morajo storiti. Neskončno število nekaj gumbov je bilo spretno odprtih, ko je zaslišala njegov polglasni nasmeh..

Ne boš počakala, da te slečem jaz?
Zasmejala se je nazaj..ne…

Ni želel zaostajati za njo, in kot bi šlo za tekmovanje sta metala obleke s sebe ..

Odprla je oči in opazila odprto okno..ni je motilo, niti je ni motilo, če bi kdorkoli gledal njuno igro teles..ni je motila hladnost posteljnih rjuh pri dotiku njunih razgretih teles, ki sta se končno združili v eno v predajanju, jemanju, dajanju znova in znova..ni je motil pogled v oči, tako globok, da ga je začutila v samem trebuhu, kot bi ga želela vsrkati za vedno. In bala se je samo zatrepetati s trepalnicami, da ne bi izgubila čara tega trenutka.

Še nikoli ni čutila tako..Vsak njegov dotik ji je znova in spet obudil ženskost, in telo se mu je odzivalo na vsak njen dražljaj..brez besed, brez misli sta je sta se predala govorici teles ter z jezikom plesala v ritmu naslade…Brez zadržkov je vodila igro in premagovala samo sebe. Njegovo nemočno stokanje je v njej budilo popolno žensko.

To je hotela, to si je želela ,to ..in njega.

Lahko bi zajokala, lahko bi kričala.

Noč se je poslavljala. Nekje daleč se je začelo daniti. Gledala je v njegov obraz. Njegove ustnice, ustvarjene za poljube. Miren. Spokojen. Njegovo enakomerno dihanje je ni uspavalo, pač pa si je želela neskončno dolgo zreti vanj..vanj, ki jo je dopolnjeval kot nihče drug ..vanj, ki ne bo nikoli več njen, vanj,ki je potrdil njeno domnevo in izpolnil njena hotenja.

Nenadoma je vstala, potihoma zakrivala svoje telo z oblačili, ki so ležala po tleh. Pobrala je njegovo srajco, se je dotaknila z lici, jo poljubila in odložila na rob postelje.

Obrnila je ključ v vratih. Kljuka se je stežka vdala. Vrata so poltiho zaječala,kot da je ne bi hotela izpustiti.

Ko ga je še zadnjič nehote površno v odhajanj pogledala, je nemo s široko odprtimi očmi in usti, ki so hotele nekaj reči, zrl vanjo, telo mu je kot okamenelo ležalo popolnoma isto kot nekaj trenutkov poprej, le čutilo je drugače ..

Zaprla je vrata in odhitela po stopnicah, ne da bi se še enkrat ozrla. V svoji popolni utrujenosti je končno spustila iz sebe solzo z nasmehom..


Nazadnje urejal/a Mateja Kožar Pet 22 Maj 2015 - 16:49; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Franci_ PULKO

avatar

Male
Število prispevkov : 316
Starost : 68
Kraj : Slovenska Bistrica
Datum registracije : 19/02/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Ned 20 Jun 2010 - 10:13

Mateja Kožar je napisal/a:
Nenadoma jo je spreletele po hrbtu .Obrnila se je in videla, od kje prihaja ta občutek. Njegove oči si zrle naravnost vanjo. Ni želela pokazati svojega vznemirjenja, le zenice so se ji tako razširile, da je raje zamižala.Usta so se ji negibno odprla.


Pri mizi je beseda tekla normalno naprej. Niče ni opazil ničesar. Segla je po kozarcu, se osvežila s požirkom .Obdala jo je presenetljiva mirnost.
Kljub hrupu je slišala njegove bližajoče korake in izmed množice premikajočih teles zaznala njegovo.
Končno je družba prisedla. Ni sedel poleg nje, pač pa na drugi konec, da sta se lahko nemoteno lovila s pogledi. Čas ju je sčasoma združil. Dotik komolcev ,kot da bi šlo za slučaj, ju je stresel kot močan električni sunek. Široko sta se nasmejala drug drugemu in se sproščeno predala pogovoru pri omizju. Nekaj časa sta jim še sledila v navideznem poslušanju ter se smejal, ko so se drugi..njune misli so bile daleč stran,besede so tekle skozi njuna dotikajoča kolena pod mizo.. Vse besede in vsa glasba so ždele le kot spremljava njuni vznemirljivosti.Pijača je delala svoje..nekaj družbe se je že razšlo in niti nista dobro opazila, kdaj sta ostala sama.


Greva?


Brez pomisleka je pograbila svojo jakno in torbo ter mu brez besed sledila. Na usta se ji je risal nasmeh, telo se je premikalo po svoje v vsej svoji vabljivosti, glava je komaj ostajala na ramenih..zamegljeni pogled ni bil posledica plesa mehurčkov penine za njenimi očmi.Sobo, prosim.Zdrznila se je in niti za trenutek ni pomislila, da počne karkoli narobe, drugače..Z zajtrkom ali brez?

Brez.Bila je več kot hvaležna, da ju receptor ni spraševal po dokumentih. Sledila mu je..sledilo mu je njeno željno telo..

Zdelo se ji je, da je noge ne ubogajo, da tudi , če bi si želela obrniti, tega ne bi mogla storiti. Bilo ji je popolnoma vseeno. Četudi frizura ni bila več takšna , kot takrat, ko si je z zadnjo kretnjo pred odhodom popravila nagajivi pramen las in četudi je bil njen makeup že dodobra načet in na ustnicah ni bilo več sledu skrbno izbrane šminke..Bilo ji je vseeno, kakšna bo soba, kakšna bo kopalnica in ni s se poigravala z mislijo, kakšni ljudje obiskujejo ta hotel, pribežališče njune sle.Vrata so se zaprla. V ključavnici je zaškrtal ključ v levo.Obrnila se je ter mu zrla v oči. Zdelo se je kot večnost , da se ji je približal, a minilo ja manj kot utrip srca in manj kot en vdih in izdih, ko ji je s svojimi čutnimi ustnicami končno prilepil na njena .Prvi poljub, poljub, ki zaznamuje .


Obstal je trenutek. Obstalo je nebo. Obstalo je vreme, obstala je večnost v vsej njeni minljivosti.


Njeni prsti so vedeli, kaj morajo storiti. Neskončno število nekaj gumbov je bilo spretno odprtih, ko je zaslišala njegov polglasni nasmeh..Ne boš počakala, da te slečem jaz?
Zasmejala se je nazaj..ne…Ni želel zaostajati za njo in kot bi šlo za tekmovanje sta metala obleke s sebe ..

Odprla je oči in opazila odprto okno..ni je motilo, niti je ni motilo, če bi kdorkoli gledal njuno igro teles..ni je motila hladnost posteljnih rjuh pri dotiku njunih razgretih teles, ki sta se končno združili v eno v predajanju, jemanju, dajanju znova in znova..ni je motil pogled v oči , tako globoko, da ga je začutila v samem trebuhu, kot bi ga želela vsrkati za vedno. In bala se je samo zatrepetati s trepalnicami , da ne bi izgubila čara tega trenutka.Še nikoli ni čutila tako..Vsak njegov dotik ji je znova in spet obudil ženskost, in telo se mu je odzivalo na vsak njen dražljaj..brez besed, brez misli sta je sta se predala govorici teles ter z jezikom plesala v ritmu naslade…Brez zadržkov je vodila igro in premagovala samo sebe. Njegovo nemočno stokanje je v njen budilo popolno žensko.To je hotela, to si je želela ,to ..in njega.Lahko bi zajokala, lahko bi kričala.Noč se je poslavljala. Nekje daleč se je začelo daniti. Gledala je v njegov obraz. Njegove ustnice, ustvarjene za pljube. Miren. Spokojen. Njegovo enakomerno dihanje je ni uspavalo, pač pa si je želela neskončno dolgo zreti vanj..vanj, ki jo je dopolnjeval kot nihče drug ..vanj, ki ne bo nikoli več njen, vanj,ki je potrdil njeno domnevo in izpolnil njena hotenja.Nenadoma je vstala, potihoma zakrivala svoje telo z oblačili, ki so ležala po tleh. Pobrala je njegovo srajco, se je dotaknila z lici, jo poljubila in odložila na rob postelje.

Obrnila je ključ v vratih. Kljuka se je stežka vdala. Vrata so poltiho zaječala,kot da je ne bi hotela izpustiti.Ko ga je še zadnjič nehote površno v odhajanj pogledala, je nemo s široko odprtimi očmi in usti, ki so hotele nekaj reči, zrl vanjo, telo mu je kot okamenelo ležalo popolnoma isto kot nekaj trenutkov poprej, le čutilo je drugače ..Zaprla je vrata in odhitela po stopnicah, ne da bi se še enkrat ozrla. V svoji popolni utrujenosti je končno spustila iz sebe solzo z nasmehom..


Mateja, lepooo, da lepše more biti.


Položil jo je na mehki mah in pokleknil zraven…pil iz njene globine toploto srca. Z roko ga je narahlo povlekla k sebi, da je poljubil zaklad pod njenim popkom. Lepa je bila, lepa v globino duše, lepa na prvinski način. Še posebej je bila lepa, ko je bila v elementu doživljanja notranjih čustev in lepot. Zaradi teh vrednot jo je ljubil preko vseh meja; ljubil, kot se ljubi žensko, ki si to zasluži; žensko, ki ve o življenju nekaj več; žensko, ki ljubezen imenuje življenje.
Mwa
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http:// https://www.youtube.com/user/fracek1http://www.facebook.c
Mateja KožarFemale
Število prispevkov : 932
Starost : 48
Kraj : Prevalje
Datum registracije : 10/04/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Ned 20 Jun 2010 - 10:27

,franci...krasen odgovor:)
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Živa Mejak

avatar

Female
Število prispevkov : 422
Starost : 46
Kraj : tukaj in sedaj
Datum registracije : 03/06/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Ned 20 Jun 2010 - 20:15

Lepo, igra dveh teles

_________________

Živa...

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Robert Kostadinoski

avatar

Male
Število prispevkov : 227
Starost : 42
Kraj : boguizanogu
Datum registracije : 10/11/2011

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Pon 12 Dec 2011 - 18:12

Prešutvo skozi ženske oči... hudiček
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
marko vitasMale
Število prispevkov : 81
Starost : 52
Kraj : Laze pri Borovnici
Datum registracije : 24/01/2012

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Pet 22 Maj 2015 - 14:09

>>Prešutvo skozi ženske oči...<<

»Na promenadi se je danes prvič pojavil neki ruski knez, ki je z atletsko postavo, lepo oblikovanim obrazom, z elegantnim nastopom zbudil vsesplošno pozornost. Še posebno dame so si ga ogledovale kot divjo žival. Toda on je v spremstvu slug, črnca v rdečem atlasu in Čerkeza v popolni bleščeči opravi, mračno korakal, ne da bi koga opazil. Kar naenkrat je zagledal Wando in vanjo uperil hladen prodoren pogled, celo glavo je obrnil proti njej, in ko je bila že mimo, je obstal in gledal za njo.«

Tako Leopold von Sacher-Masoch v Veneri v krznu.


Nazadnje urejal/a marko vitas Pon 1 Jun 2015 - 14:33; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil https://plus.google.com/u/0/+MarkoVitasorigins/posts
Mateja KožarFemale
Število prispevkov : 932
Starost : 48
Kraj : Prevalje
Datum registracije : 10/04/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Pet 22 Maj 2015 - 16:44

marko vitas je napisal/a:
>>Prešutvo skozi ženske oči...<<

»Na promenadi se je danes prvič pojavil neki ruski knez, ki je z atletsko postavo, lepo oblikovanim obrazom, z elegantnim nastopom zbudil vsesplošno pozornost. Še posebno dame so si ga ogledovale kor divjo žival. Toda on je v spremstvu slug, črnca v rdečem atlasu in Čerkeza v popolni bleščeči opravi, mračno korakal, ne da bi koga opazil. Kar naenkrat je zagledal Wando in vanjo uperil hladen prodoren pogled, celo glavo je obrnil proti njej, in ko je bila že mimo, je obstal in gledal za njo.«

Tako Leopold von Sacher-Masoch v Veneri v krznu.

tako nekako.. Smile

_________________
Šele ko upanje umre, začneš zares živeti..
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
marko vitasMale
Število prispevkov : 81
Starost : 52
Kraj : Laze pri Borovnici
Datum registracije : 24/01/2012

ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   Ned 31 Maj 2015 - 5:45

Obožujem zanimive ljudi.

Lep pozdrav, Marko
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil https://plus.google.com/u/0/+MarkoVitasorigins/posts
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: BREZ GREHA   

Nazaj na vrh Go down
 
BREZ GREHA
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-
» Brez ritma in rim
» Vprašanje brez odgovora
» Strah in ljubezen
» Človek brez želja

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Literarni Val :: Avtorske literarne umetnije :: Avtorske Zgodbe - PROZA :: Mateja Kožar - Zbirka proznih del-
Pojdi na: